Ponents

Begoña Roman

begoñaroman

Doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona. Actualment és Professora a la Facultat de filosofia de la Universitat de Barcelona. Del 1996 al 2007 dirigí l’ètica Càtedra de la Universitat Ramon Llull. És membre del grup consolidat de recerca de la Generalitat de Catalunya “Aporia: Filosofia contemporània, ètica i política”. És Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials a Catalunya, Vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè d’ètica Assistencial de l’Hospital Clínic de Barcelona. La seva àrea d’especialització és l’ètica aplicada.


Joan Canimas

Joan_Canimas1.gif

Doctor en filosofia i màster en bioètica i dret. Formador, assessor i conferenciant autònom. Professor associat de la Universitat de Girona i professor consultor de la Universitat Oberta de Catalunya, a on imparteix classes d’ètica aplicada als Graus d’Educació Social, Treball Social i Pedagogia.

Vocal del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i del Comitè d’Ètica i de la Recerca i la Bioseguretat de la Universitat de Girona, entre altres.


Joan Subirats

Fotos_subirats_05.pngJoan Subirats és Doctor en Ciéncies Econòmiques i Catedràtic de Ciència Política. Investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat llibres i artícles sobre governança, gestió pública i anàlisi de polítiques públiques, així com en problemes d’innovació democràtica, Internet i política. Les seves darreres publicacions com autor o editor són Innovación social y políticas urbanas (Icaria). El poder de la proximidad (Catarata). Los (bienes) comunes (Icaria). Edades en transición. Envejecer en el siglo XXI (Ariel). Col·labora habitualment a “El País”, “El Periódico” i a altres mitjans de comunicació.


Josep Maria Esquirol

josepmesquirol

És professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i director del grup de recerca “Aporia”. Ha participat en projectes estatals i europeus. En l’edició del 2003 va rebre la distinció a la recerca de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat més d’una vuitantena d’articles en revistes especialitzades, i deu llibres, els darrers dels quals són: El respeto o la mirada atenta (Gedisa, 2006), El respirar dels dies (Paidós, 2009), Los filósofos contemporáneos y la técnica (Gedisa, 2011), i La resistència íntima (Acantilado, Quaderns Crema, 2015). Amb aquest darrer ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona (2016) i el Premio Nacional de Ensayo (2016).


Manuel Delgado

mdelgadoProfessor d’antropologia a la Universitat de Barcelona, director del Grup de Recerca en Exclusió i Control Socials i membre de l’Obsevatori d’Antropologia del Conflicte Urbà. Forma part de la Comissió d’estudis sobre immigració del Parlament de Catalunya. Entre altres, és autor dels llibres Diversitat i integració (1996), El animal público (1999), Sociedades movedizas (2005), El espacio público como ideología (2011) i Ciudadanismo (2016).


Pere Soler

2000485

Doctor en pedagogia i professor titular de la Universitat de Girona. La seva activitat docent i de investigació es centra en les polítiques de joventut, l’associacionisme i la participació infantil i juvenil, el desenvolupament comunitari, l’educació en el temps lliure i l’animació sociocultural. La seva línia d’investigació s’ha desenvolupat principalment a través de l’estudi dels joves en el temps llibre, en les associacions i programes socioculturals i en els processos i mitjans que contribueixen al empoderament juvenil.

Director de la col·lecció E/S (Educación social) (1997-2005) editada per el Departament de Pedagogia i els estudis d’Educació Social de la UdG. Avaluador de diferents revistes i assessor en organismes nacionals en temes de joventut.

Actualment és membre del Grup d’Investigació en Polítiques, Programes i Serveis Educatius i Socioculturals (GRES) de l’Institut d’Investigació Educativa (UdG) i del Grup de Investigació Consolidat (GREPI). Es coordinador general del màster oficial Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS) impartit per les Universitats de Girona, Barcelona, UAB, Rovira i Virgili, Lleida i Pompeu Fabra.


Pilar Monreal

pmonreal

Doctora en Psicologia, Professora Titular de la Universitat de Girona i cap del grup de recerca: Envelliment, Cultura i Salut de la Universitat de Girona. Treballa la promoció de la salut, les formes de vida de les persones grans i, la intervenció comunitaria en entorns rurals.

 

 


Teia Fàbrega

tfàbrega.jpg

Directora

del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

(CASG)


Xavier Casademont

xcasademontPolitòleg, professor associat a la UdG.

Entre 2003 i 2016 va treballar al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, en la gestió local de la immigració, i la planificació i avaluació dels Serveis Socials.